Mapa alkoholizma

Izvor: Domino Magazin, 27.Feb.2011, 22:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mapa alkoholizma

Gde se i koliko pije širom sveta

Evo kako izgleda svetska mapa alkoholizma. Uradili su je predstavnici Svetske zdravstvene organizacije i magazin Economist, a po njima su najveći alkosi Moldavci. Ako ste mislili da su braća Rusi najgori, pogrešili ste.

U proseku se u Moldaviji popije neverovatnih 18.2 litara alkohola po osobi godišnje. Slede Česi sa samo dva litra manje.

U Moldaviji se najviše piju rakije koje se prave ilegalno, što znači da je ovaj >> Pročitaj celu vest na sajtu Domino Magazin << podatak možda čak i gori. Alkohol je direktni krivac za čak 2.5 miliona smrti svake godine širom sveta što je više od onih izazvanih aidsom ili tuberkulozom. U Rusiji je jedna od pet smrti odraslih muškaraca povezana sa alkoholizmom. Čini nam se da smo mi svetlije crveni na ovoj mapi što je obećavajuće. via

Nastavak na Domino Magazin...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Domino Magazin. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Domino Magazin. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.