Mala Art Direktorka

Izvor: Domino Magazin, 24.Feb.2009, 11:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mala Art Direktorka

Od četiri godine surovo ali pravično usmerava umetnika

Mala Art Direktorka (Tiny Art Director Book) je knjiga koju su napravili umetnik Bill Zeman uz pomoć najveće kritičarke koju je mogao da pronađe - njegove ćerke Rosie. Mala direktorka sada ima četiri godine, ali je posvećena svom poslu još od kada je imala dve godine. Bill Zeman je skupio svoje crteže, njene kritike, komentare i kako bi ona sve to uradila i objavio ovu sjajnu knjigu. Možete je i poručiti on line >> Pročitaj celu vest na sajtu Domino Magazin << čime ćete doprineti i povećanju fonda za fakultet buduće velike zvezde u svetu umetnosti. Zamislite samo dokle će da dogura sa 30, kada je sa 4 godine već art direktorka.

A evo i primera kako mala direktorka usmerava ne baš veštog umetnika:

Brief: Dinosaurus koji jede slova R O S I E

Kritika: Nisam to htela. To je Brachiosaurus! Ja sam htela T Rex. Trebalo je da jede sva slova, a ne samo jedno. Koje je to slovo?

Status: Odbačen!

Brief: Ljubičasta ribica (u vlasništvu male direktorke)

Kritika: Zašto si nacrtao i drugu ribicu? Zašto su joj oči ovolike? Izgleda kao da je luda! Šta to pišeš sada? Odrasli ne lažu zar ne tata? Moja izgleda kao prava! Sada je iskeniraj!

Status: Odbačen!

Brief: Nacrtaj zmaja koji se šunja pored devojčice. Ona bere cveće

Kritika: Tata, to nije trebalo tako da izgleda! Zmaj ima noge kao kuče! Jako sam ljuta na tebe, obrisaću ove noge!

Status: Odbačen!

Nastavak na Domino Magazin...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Domino Magazin. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Domino Magazin. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.