Makronovi savetnici savetovali Bornovu da objavi da je lezbijka

Izvor: B92, 12.Maj.2023, 17:33

Makronovi savetnici savetovali Bornovu da objavi da je lezbijka

Prema novodima u biografiji o francuskoj premijerki Elizabet Born "Tajna", spin majstori predsednika Francuske Emanuela Makrona sanjali su o izvođenju puča u odnosima sa javnošću tako što će naterati premijerku da objavi da je lezbijka.

Umesto toga, Elizabet Born je demantovala glasine o svojoj homoseksualnosti i iskoristila stroge francuske zakone o privatnosti da napadne knjigu, preneo je britanski list "Tajm".

Elizabet Born (62) je zatražila od sudije da naredi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << uklanjanje odlomaka koji se odnose na njenu seksualnu orijentaciju, porodični život i njeno zdravlje. Slučaj će verovatno biti test za zakone o privatnosti, koji odavno sprečavaju javnost da stekne uvid u lični život javnih ličnosti, ali koji se poslednjih godina sve više zaobilaze.

Bornova, koja je na udaru kritike zbog rukovanja Makronovom spornom reformom državnog penzionog sistema, tvrdi da je u "Tajni", biografiji Berenžera Bontea, francuskog novinara, u više navrata prekršeno njeno pravo na privatnost.

U knjizi, objavljenoj ovog meseca, navodi se da je Jelisejska palata želela da Elizabet Born otkrije svoju homoseksualnost u intervjuu visokog profila nakon njenog imenovanja prošle godine. "Otkriće premijerke bi bila velika vest", rekao je jedan od Makronovih savetnika.

Čini se da su Makronovi spin majstori mislili da bi taj potez mogao da ojača popularnost Bornove kod levice u vreme kada se predsednik nadao da bi ona mogla da pridobije sindikate.

Bornova je, sa svoje strane, pristala na intervju za "Tetu", francuski LGBT magazin, ali ga je iskoristila da negira svoju homoseksualnost. Ona je kazala da je u vezi sa muškarcem koga je odbila da imenuje, ali koga je Bonte identifikovao kao Patrisa Obera (64), pisca koji živi u Bretanji. Elizabet Born ga je zaposlila kao savetnika za etiku kada je bila izvršna direktorka RATP-a, pariske regionalne transportne mreže, između 2015. i 2017. godine.

Autor "Tajne" navodi da Elizabet Born tvrdi da su i dalje zajedno, iako je Ober na svojoj stranici na Fejsbuku objavio da živi sa drugom partnerkom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.