Makron: Zašto baget nije na Uneskovoj listi, a pica jeste?

Izvor: B92, 13.Jan.2018, 21:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Makron: Zašto baget nije na Uneskovoj listi, a pica jeste?

Francuski hleb s hrskavom, zlatnom korom i mekom sredinom trebalo bi da bude uvršten na listu nematerijalne svetske baštine Uneska, izjavio je francuski predsednik Emanuel Makron.

U decembru je na listu dodata napuljska pica, pa je počelo da se postavlja pitanje - zašto ne i baget?

"Moramo da očuvamo izvanrednost ove namirnice, i našu veštinu stvaranja bageta. Zato bi trebalo da se nađe na listi svetske baštine. Baget je i deo naše svakodnevice i istorijske >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << tradicije", rekao je Makron.

"Poznajem naše pekare. Kada su videli da su Napolitanci dobili priznanje Uneska sigurno su se zapitali: Zašto ne i baget? I u pravu su", dodao je francuski predsednik.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Makron: Francuski baget trebalo bi da bude na listi Unesko

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Jan.2018

Francuski baget trebalo bi da bude uvršten na listu Uneska kao kulturno blago, rekao je francuski predsednik Emanuel Makron..."Baget je želja celog sveta", rekao je Makron, dajući podršku nacionalnoj asocijaciji pekara, preneo je BBC...Pekare je inspirisao uspeh italijanske napuljske pice koju je...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.