Majmun kao Robin Hud delio pare u Indiji

Izvor: B92, 03.Sep.2014, 12:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Majmun kao Robin Hud delio pare u Indiji

Jedan majmun na severu Indije izazvao je pometnju pošto je s krova jedne zgrade bacao novčanice, prenose danas lokalni mediji u Indiji.

Prolaznici u gradu Šimla primetili su majmuna koji je u ruci držao svežanj novčanica kako se penje na zgradu. Očevici su rekli da je majmun uzeo 10.000 rupija (130 evra) od poslovodje gradilišta koji je tek prikupio novac da isplati radnike, piše lokalni list.

Jedan očevidac je ispričao da je video kako novčanice lete s krova >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i da je prišao i pokupio dve novčanice od 100 rupija.

Radnici na gradilištu su uzaludno pokušali da uhvate majmuna koji im je prkosio bacanjem novčanica s krova i potom se preselio na drvo i nastavio da "velikodušno" deli novac prolaznicima.

Šimla je glavni grad indijske države Himačal Pradeš u kojoj živi veliki broj majmuna koji proganjaju stanovnike i turiste.

Indusi poštuju majmune zbog majmunolikog boga Hanumana koji je veoma važan u njihovoj religiji.

Indijska vlada nedavno je obučila 40 osoba zaduženih da maskirani kao majmuni gestovima nalik njihovim rasteruju te životinje koje šetaju oko zgrade Parlamenta u Nju Delhiju.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.