Majkl je nevin: Naslednici traže odštetu od 100 miliona dolara VIDEO

Izvor: B92, 24.Feb.2019, 16:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Majkl je nevin": Naslednici traže odštetu od 100 miliona dolara VIDEO

Naslednici kralja popa Majkla Džeksona tužiće kablovsku mrežu HBO zbog dokumentarnog filma "Leaving Neverland" i tražiti odštetu u iznosu od 100 miliona dolara.

Film, koji je nedavno premijerno prikazan na Sandens festivalu, govori o optužbama na Džeksonov račun, o njegovom navodnom zlostavljanju maloletnika.

Porodični advokat Džeksonovih naslednika tvrdi da je Majkl nevin i da HBO nije propisno istražio materiju kojom se dokumentarac bavi, da nisu proverili >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sve činjenice, već da su samo finansirali i producirali film u kome su govorile dve žrtve koje su već ranije, pod zakletvom, rekle porodici i policiji da se između njih i Džeksona ništa nije dogodilo.

Fokus filma, koji traje puna četiri sata, je na optužbama za seksualno zlostavljanje Vejda Robsona i Džimija Sejfčaka, koje datiraju iz osamdesetih godina, kada imali sedam i 10 godina. Oni tvrde da im je kralj popa za seks davao slatkiše. Kažu i da je pevač čak glumio venčanje sa jednim od njih.

Uprkos tužbi, iz HBO-a navode da će ipak nastaviti da emituju ovaj dokumentarac. Tvrdnje porodice da je između HBO-a i Džeksona postojao ugovor, prema kome nisu smeli da ga klevetaju, HBO odbacuje navodeži da one nisu tačne.

"Uprkos svim očajničkim pokušajima da se film ne prikaže, naši planovi ostaju nepromenjeni. To će gledaocima omogućiti da sami procene i sam film i tvrdnje u njemu", istakao je HBO.

Dokumentarni film će se na tom kablovskom kanalu emitovati u dva dela, od po dva sata, 3. i 4. marta.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Naslednici Majkla Džeksona najavili tužbu protiv HBO-a zbog filma VIDEO

Izvor: OkRadio.rs, 24.Feb.2019

Zbog dokumentarnog filma "Leaving Neverland" naslednici kralja popa Majkla Džeksona tužiće HBO u iznosu od 100 miliona dolara. Ovaj film koji je premijerno prikazan na Sundance festivalu govori o njegovom navodnom zlostavljanju maloletnika.   Porodični advokat tvrdi kako je Majkl nevin i da...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.