Majka ga ostavila u smeću, a 60 godina kasnije život mu se preokrenuo: Spavao sam ispod kreveta

Izvor: B92, 05.Jul.2023, 09:28

Majka ga ostavila u smeću, a 60 godina kasnije život mu se preokrenuo: "Spavao sam ispod kreveta"

Pol Konoli (61) iz Eseksa, kog je majka ostavila u kanti za smeće kad je imao samo dve nedelje, u TV emisiji Long Lost Family prvi put susreo je svog polubrata s očeve strane.

Kako prenosi Daily Mail, Pol, rođen u istočnom Londonu 1962. godine, ceo život je tražio očevu stranu porodice, povremeno kontaktirajući s irskom rodbinom po majci. Nakon što ga je majka ostavila u kanti za smeće, spasio ga je komšija koji je čuo njegov plač i pozvao socijalnu službu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
A kad su mu njegova dva sina darovala pribor za kućno DNK testiranje, Konoli je otkrio da je napola Maltežanin, a uz pomoć istraživačkog tima iz TV emisije Long Lost Family na kraju je pronašao Frenkija Peronija (62), polubrata s očeve strane, koji je pohađao istu školu kao Pol.

"Počeo sam da tražim oca, a umesto njega, pronašao sam brata. Budućnost stvarno jeste svetla", rekao je Pol, inače amaterski bokser koji je pokrenuo posao za fitness i rehabilitaciju. U emisiji je ispričao kako je s osam godina smešten u dečji dom.

"Bilo je puno psihičke torture, puno batina... Spavao sam ispod kreveta, s kuhinjskim nožem s drvenom drškom kraj sebe", prisetio se.

Na njegovom rodnom listu pisalo je kako su mu roditelji Metju i Meli Konoli, irski imigranti, no on je, kaže, sve vreme itekako bio svestan da izgleda drugačije od svog brata po majci, koji mu je često govorio: "Ti si Pinov sin", misleći na lokalnog malteškog biznismena koji je držao prodavnicu u blizini doma njegove majke.

"Oduvek sam mislio da se brat samo šali, a onda su mi sinovi darovali pribor DNK testiranje... Ostao sam u potpunom šoku kad su rezultati pokazali da sam pola Irac, pola Maltežanin. Tad sam pronašao Frenkija, kom je otac bio malteški vlasnik trgovine Filip Psaila, poznat i kao Pino", ispričao je Pol.

Frenki je detinjstvo proveo s majkom, koja je umrla 2017., a Pino ga je povremeno posećivao pre svoje smrti 1968. Zanimljiva je i činjenica da su se braća, nesvesna svoje rodbinske veze, srela kasnije u životu - naime, Pol je svojevremeno radio kao obezbeđenje u noćnom klubu u kojem je Frenki nastupao kao muzičar.

"Majka mi je preminula pre nekoliko godina. Možda me ostavila jer se sramila što sam vanbračno dete, ne znam... U 60-ima je to bila velika stvar. Verovatno je to bilo najbolje što je tad mogla da učini. Nisam imao pravi kontakt s njom, razgovarali smo svega nekoliko puta. Svoju tajnu ponela je u grob", zaključio je Pol.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.