Maglev postavlja nove rekorde

Izvor: Domino Magazin, 20.Apr.2015, 05:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Maglev postavlja nove rekorde

Ledeći voz iz Japana

Japanski levitirajući voz postavio je novi rekord ostvarivši brzinu 590 kilometara na sat, što je za devet kilometara više u odnosu na prethodni rekord postavljen 2003. godine

Central Japan Railway, koji su napravili ovo vozilo za masovni transport na duže destinacije, žele da dostignu brzinu od 600 kilometara na sat i to već sledeće nedelje. Što je brzina veća od nekih manjih aviona.

Voz je testiran pod budnim okom 29 tehničara. >> Pročitaj celu vest na sajtu Domino Magazin << Kompanija ipak ne očekuje da će voz biti u prometu do 2027. godine do kada bi trebalo da voze brzinom od 505 kilometara na sat.

Inače Maglev će uskoro saobraćati na relaciji New York - Washington D.C u Americi.

Japanci rade i na liniji Tokio-Nagoja kako bi put od 286 kilometara trajao 40 minuta, što je znatno kraće nego sada kada se na toj relaciji putuje trajektom.

Maglev vozovi su bazirani na levitirajućoj tehnologiji u kojoj magnetna polja dižu i pokreću voz duž šina. photo: yosemite

Nastavak na Domino Magazin...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Domino Magazin. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Domino Magazin. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.