Mafini s jagodama i sirom

Izvor: NaDlanu.com, 08.Maj.2012, 15:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mafini s jagodama i sirom

Da pripremiš ovu zanimljivu poslasticu treba ti 60 minuta. Jeste malo komplikovano, ali mafini ti mogu pomoći da šarmiraš nekog. Veruj nam na reč!

Sastojci: Za nadev: 50g jagoda 100 g svežeg sira 1 kašika pavlake za šlag 2 kašike šećera Za testo: 150 g jagoda 250 g brašna 2 1/2 kašikice praška za pecivo 1/2 kašikice sode bikarbone 100 g šečera120 ml jogurta liht1 jaje za ukras 200 ml pavlaka za šlag 50 g jagodaPriprema ( za 12 komada )Namastite kalupćiče za 12 mafina. Za nadev očistite i usitnite jagode. Izmešajte ih sa svežim sirom s pavlakom i šećerom. Za testo prvo jagode očistite i usitnite pa ih izmešajte u posudi s brašnom, praškom za pecivo i sodom bikarbonom. U drugoj posudi izmešajte šećer, jogurt i jaje. Kutlačom polako mešajte smesu od brašna i praška za pecivo. Rernu zagrejte na 180 stepeni. Polovinu testa rasporedite po kalupćima. Po testu podelite jagode koje ste pripremili za nadev i sir . Prelijte preostalim testom pa mafine pecite 30-35 min. Izvadite ih i ostavite da se ohlade. Pripremite jagode i šlag za ukras.

Nastavak na NaDlanu.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.