Mačka proglasili za gradonačelnika

Izvor: B92, 15.Jul.2012, 18:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mačka proglasili za gradonačelnika

Mačak po imenu Stabs veoma je cenjeni počasni gradonačelnik jednog "uspavanog" američkog grada na Aljasci.

Ovaj mešanac uspeo je da se nametne kao ozbiljni faktor na političkoj sceni Tolkitne još pre 15 godina dok je bio mače. U svojoj reportaži, televizija KTUU navodi da se stanovnicima u to vreme nije dopao nijedan od kandidata za gradonačelnika, pa su glasali za Stabsa.

Premda je njegova funkcija samo počasna, Stabsova popularnost je nepokolebljiva među >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << 900 stanovnika Tolkitne, koji je zahvaljujući mačku postao jedna od važnih turističkih destinacija u toj oblasti.

Stanovnici Tolkitne su veoma ponosni na svog repatog gradonačelnika i visoko cene njegove napore u promovisanju turizma. U tržnom centru, gde Stabs provodi većinu vremena, kažu da na desetine turista svakog dana traže da ga vide.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.