Lovac na uragane uleteo u oko Dorijana: Probio se kroz snažnu oluju VIDEO

Izvor: B92, 02.Sep.2019, 08:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lovac na uragane uleteo u oko Dorijana: Probio se kroz snažnu oluju VIDEO

Pilot aviona američke Nacionalne okeanske i atmosferske agencije (NOAA), uleteo je u oko uragana Dorijan, pete kategorije.

Na video-snimku napravljenom iz pilotske kabine vidi se kako izgleda ta vožnja i kako je lovac na uragane uspeo da se probije kroz vrlo snažan i opasan kovitlac i da dođe u centar, gde je mir.

Kako se navodi, on je tu akciju izveo avionom lokid WP-3D orion, koji iz milja zovu "Kermit", prema liku žapca iz popularne serije Mapet šou.

Na snimku se vidi i da je pilotska kabina ukrašena maskotom Kermita.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Lovac na uragane avionom uletio u središte Dorijana

Izvor: Nezavisne Novine, 02.Sep.2019

MAJAMI - Pilot aviona američke agencije, Nacionalna okeanska i atmosferska administracija (NOAA), uletio je u "oko" uragana Dorijan, pete kategorije.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.