Loše navike koje vam smetaju na putu do uspeha

Izvor: B92, 15.Avg.2014, 09:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Loše navike koje vam smetaju na putu do uspeha

Ako vaša karijera nije krenula onako kako ste zamislili, pre nego što za to okrivite posao i svoju radnu okolinu, preispitajte sebe.

Foto: Mish Sukharev / Flickr.com

To možete učiniti uz pomoć liste loših navika kojih se morate rešiti, ako želite da napredujete. Listu je na LinkedInu sastavio preduzetnik, pisac i investitor Ilja Pozin.

Saradnja je ključ uspeha. Iako je samostalan rad vredna prednost na radnom mestu, ipak ne treba da bude vaš cilj. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Ako se stalno krijete i izbjegavate zajedničke zadatke, kolege će to primetiti. Pronađite projekat koji vas interesuje i zatražite svoje mesto u timu.

Da li ste vi jedna od onih osoba koje se previše izvinjavaju? Prema nedavnim statistikama, žene često imaju taj problem i izvinjavaju se više od muškaraca. Izvinjenja zbog svake sitnice ukazivaće da stalno pravite greške i unazadiće vašu poziciju u firmi. Morate vladati svojim greškama i rezervišite izvinjenja samo za one veće.

Pozitivno je to što vas novi projekti uzbuđuju i što stalno nalazite nove izazove, ali morate znati svoje granice. Ako pristajete na svaki projekat, uskoro ćete "sagoreti" i osećati se umorno. "Ne" je moćna reč. Ako je ponekad upotrebite, to ne znači da ste zabušant, nego da znate da cenite svoje vreme.

Foto: Tulane Public Relations / Flickr.com

Niko ne voli negativnost i zato nemojte dolaziti na posao s kišnim oblakom iznad glave. Entuzijazam i strast su kvaliteti dobrih zaposlenih koji na kraju dobiju unapređenje.

Ako ste stalno negativni na svom radnom mestu, vreme je da sami sebi postavite pitanje koje izbegavate: jeste li zadovoljni svojim poslom?

Ljudi koji prolaze pored vašeg neurednog radnog stola osuđuju vas zbog organizacijskog haosa. Sredite svoj sto kada imate vremena i napravite organizacijski plan kog ćete se pridržavati.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.