Ljubav, sreća i depresija

Izvor: Domino Magazin, 03.Nov.2011, 12:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ljubav, sreća i depresija

Zvuči kao naziv romantične komedije ali može da se dogodi svakom od vas

Naučnici kažu da su ljubav, sreća i depresija veoma povezana osećanja, dok zaljubljenost često ima i neprijatne posledice.

"Iscrpljeni čovek u pustinji će biti veoma srećan kada vidi oazu, ali kada shvati da je to optička varka, vrlo verovatno će pasti u duboku depresiju", kaže dr Lucy Brown sa Univerziteta Albert Einstein.

Baš na isti način i ljubav može da dovede do osećaja >> Pročitaj celu vest na sajtu Domino Magazin << sreće, ali i do sasvim suprotnih veoma intenzivnih emocija.

"Ljudi smatraju da vas zaljubljenost čini srećnim, ali ona može da vas baci u tugu i depresiju pa čak i strah", objašnjava dr Brown.

Naučnici kažu da ljubav funkcioniše drugačije nego ostale emocije i da je mnogo intenzivnija, a da je to posledica toga da ona spada u osnovne ljudske potrebe.

Nastavak na Domino Magazin...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Domino Magazin. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Domino Magazin. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.