Leonardo Dikaprio uputio snažnu poruku Hrvatima VIDEO

Izvor: B92, 04.Jan.2024, 09:41

Leonardo Dikaprio uputio snažnu poruku Hrvatima VIDEO

Holivudski glumac Leonardo Dikaprio na društvenim mrežama podelio je video o Hrvatskoj i progovorio o problemu s kojim se nosi ta susedna zemlja.

Poznato je da glumac zagovara očuvanje prirode, a u videu je govorio o ugroženim periskama koje su pronađene u Jadranskom moru.

"Naučnici su otkrili mladu skupinu ugroženih divovskih školjki kod obale Hrvatske u Jadranskom moru. Populacija plemenite školjke, koja može narasti i 120 centimetara, opada otkad je smrtonosni >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << patogen pogodio tu vrstu 2016. godine. Istraživači se nadaju da će vratiti školjke koje igraju važnu ulogu u održavanju zdravih podvodnih ekosistema", piše u objavi "Washington Post climate coveragea" koju je Dikaprio podelio.

Video je brzo prikupio skoro 60 hiljada lajkova, a fanovi iz Hrvatske oduševljeno su se javili Dikapriju u komentarima.

"Divna naša Hrvatska. Ovo je baš lepo, pozdrav iz Hrvatske", glasio je jedan od komentara.

"U Hrvatskoj je zovu periska, a ljudi iz "Akvarijuma Pula" predano rade kako bi ovu vrstu vratili u život u Jadranu. Leo, stvarno primećuješ sjajne stvari za ekosistem", poručio je drugi.

Podsećamo, prošle godine u susret Danu planete Zemlje Leonardo Dikaprio odao je priznanje aktivistima i aktivistkinjama iz Bosne i Hercegovine kao jednoj od sedam istaknutih grupa iz celog sveta koje se požrtvovano i neustrašivo bore za očuvanje i zaštitu reka, šuma i nezagađenu životnu sredinu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.