Lek za stres i nervozu

Izvor: Domino Magazin, 03.Jun.2009, 10:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lek za stres i nervozu

Pet najboljih saveta za brzo otklanjanje stresa, nervoze i anskioznosti

Stres i anskioznost su problemi sa kojima se suočava sve više ljudi. Pogledajte ovih pet pravila za koje eksperti tvrde da će vam olakšati teške trenutke, otkloniti nervozu i stres.

Popijte biljni čaj - nikako ne uzimajte kafu jer će ona samo pogoršati simptome nervoze. Čaj deluje smirujuće, posebno ako ga popijete na mirnom mestu.

Istresite se na jastuku - ili nečem >> Pročitaj celu vest na sajtu Domino Magazin << sličnom jer će vas par udaraca u jastuk osloboditi nakupljenog stresa. Naravno, ukoliko imate vremena sport i fizička aktivnost je uvek najbolje rešenje za stres.

Koncentrišite se na disanje  - pod stresom ljudi dišu ubrzano i kratko. Stručnjaci preporučuju da dišete iz stomaka i brojite do sedam prilikom uvlačenja vazduha i do 10 prilikom izdisaja. To će vam omogućiti dovoljno kiseonika za normalan rad mozga.

Šetnja - prošetajte se. Čak i ako ste na poslu izađite na par minuta što će povoljno uticati na cirkulaciju i smanjiti napetost u mišićima i glavi.

Pročitajte nešto smešno ili pogledajte humorističku seriju ili film - zabavni sadržaji dokazano odvlače pažnju od stresnih misli, barem nakratko.

Pročitajte sve o temi STRES!

Nastavak na Domino Magazin...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Domino Magazin. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Domino Magazin. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.