Lego stadion

Izvor: Domino Magazin, 25.Jan.2011, 19:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lego stadion

Napravljen od milion kockica prima 6000 Lego ljudi

Profesor sa Ohio State Univerziteta Paul Janssen je potrošio 1000 radnih sati kako bi napravio ovu igračku od Lego kockica. Ta igračkica ima kojih milion komada kockica, a predstavlja pravu repliku gradskog stadiona u Ohaju.

Na njega čak može da se smesti 6000 Lego ljudi. Za sve je bilo potrebno 3 godine skupljanja delova i onda još 2 godine sklapanja. Profesor je koristio originalne dimenzije stadiona kao i satelitske >> Pročitaj celu vest na sajtu Domino Magazin << snimke, a i sam je slikao detalje prilikom sportskih manifestacija.

Za milion Lego kockica koliko je bilo potrebno, Paul je potrošio oko 75.000 dolara, a kaže da će njegov rad biti istaknut na Univerzitetu. via

Nastavak na Domino Magazin...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Domino Magazin. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Domino Magazin. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.