Legendarni pevač se pojavio u uniformi nacista, policija pokrenula istragu VIDEO

Izvor: B92, 26.Maj.2023, 18:51

Legendarni pevač se pojavio u uniformi nacista, policija pokrenula istragu VIDEO

Suosnivač Pink Flojda, pevač i basista Rodžer Voters, razbesneo je fanove tokom koncerta u Berlinu noseći uniformu skoro identičnu onoj koju su nosili nacistički SS oficiri tokom Drugog svetskog rata.

Naime, 79-godišnji Voters je nosio kontroverznu uniformu, pored toga što je imao crvenu traku oko ruke, a na kragni je imao ukrštene čekiće.

A upravo ukršteni čekići i uniforma bili su motiv koji je koristila fiktivna neonacistička organizacija u filmu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << "Pink Floid: The Wall" iz 1982. godine.

U originalnom filmu, glavni protagonista (glas mu daje Rodžer) poludi i počinje da vidi sebe kao fašističkog diktatora. Lik po imenu Pink nosi kostim sličan onom koji je Rodžer nosio na koncertu u Mercedes-Benc areni.

Svinja na naduvavanje sa logom izraelske kompanije za oružje, kao i Davidova zvezda visila je iznad gomile. Ogromni ekran takođe prikazuje imena mrtvih ljudi, poput Ane Frank pored novinara Al Džazire Abu Akleha, ubijenog dok je izveštavao o raciji izraelskih odbrambenih snaga u palestinskom kampu.

Policija istražuje

Berlinska policija saopštila je u petak da je otvorila istragu o podsticanju mržnje protiv Rodžera Votersa, jednog od osnivača rok grupe Pink Flojd, nakon što se na koncertu u Berlinu pojavio u uniformi sličnoj onoj nacističkog oficira.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

BIVŠI BASISTA PINK FLOJDA NOSIO NACISTIČKU UNIFORMU? Pokrenuta istraga protiv Rodžera Votersa zbog spornog kostima (VIDEO)

Izvor: Blic, 26.Maj.2023

Nemačka policija otvorila je danas istragu protiv bivšeg basiste Pink Flojda Rodžer Votersa jer je tokom nedavnog nastupa u Berlinu navodno nosio kostim koji liči na nacističku uniformu. Na koncertu, održanom 17. maja u Mercedes-Benc Areni, Voters je nosio dugu kožnu jaknu i crvenu traku oko...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.