Kušljić: Glasati za ljude, ne za stranke

Izvor: Nezavisne Novine, 06.Okt.2014, 13:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kušljić: Glasati za ljude, ne za stranke

BANJALUKA - Kandidat za narodnog poslanika Političke organizacije "Snaga naroda", Đurađ Kušljić, kaže da je u razgovoru sa građanima stekao utisak kako oni ne razumiju značaj opštih izbora, iz jednostavnog razloga što ne znaju koji nivoi vlasti najviše mogu doprinijeti ostvarivanju njihovih pogleda na razvoj društva.

"Svakako da i sredstva informisanja stvaraju takvo negativno ozračje, jer uglavnom protežiraju političke stranke, stvarajući utisak da se građanin treba opredjeliti >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << za političku stranku", ističe Kušljić. "Međutim, narodni poslanik je taj pojedinac koji je od presudnog značaja u donošenju pravne regulative, koja određuje procese životnih tokova građanina i njegovu sudbinu."

Zbog toga Kušljić poziva građanstvo da bira najbolje pojedince iz svojih sredina, a odreknu se stranačke privrženosti, jer to je "put sektaštva".

Đurađ Kušljić smatra da građani trebaju da biraju kandidate za narodne poslanike koji su svojim djelima, a u prvom redu moralom, prepoznatljivi u sredini gdje žive i rade, bez obzira kojoj političkoj partiji pripadaju.

"Na taj način bi se dobio stručno-moralni kvalitet Narodne Skupštine Republike Srpske i otvorio novi put u bolju budućnost za sve građane koji žive na ovom prostoru", zaključuje on.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.