Kurs o ptičjoj seksualnosti za decu do osam godina: Plan zasnovan na homoseksualnoj vezi pingvina

Izvor: B92, 30.Jun.2023, 09:37

Kurs o ptičjoj seksualnosti za decu do osam godina: "Plan zasnovan na homoseksualnoj vezi pingvina"

Ubrzani kurs o ptičjoj seksualnosti namenjen je učenicima mlađim od osam godina, navodi se u materijalima koje je podelila australijska organizacija učitelja.

Učiteljska federacija Novog Južnog Velsa sarađuje sa akvarijumom u Sidneju na razvoju LGBTK nastavnih planova zbog njihovih "gej gentu pingvina".

Gentu pingvini u akvarijumima su poslednjih godina postali svojevrsne "gej ikone", a jedan londonski akvarijum je pre nekoliko godina objavio da je lezbejski par >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pingvina dobio "rodno neutralno mladunče".

Australijska organizacija nastavnika je u saopštenju na Fejsbuku najavila da je napravila šest planova časova "zasnovanih na homoseksualnoj vezi pingvina", koje učenici mogu da završe ili na predavanjima, ilu u akvarijumu "Si lajf Sidnej".

Ubrzani kurs o ptičjoj seksualnosti je namenjen učenicima mlađim od osam godina, navodi se u materijalima koje je podelila organizacija učitelja.

Pingvini Medžik i Sven su, kako se navodi, 2018. godine počeli da razvijaju snažnu vezu i pre sezone parenja su postali nerazdvojni.

Kako je tada naveo "Vajs Australija", dvojica pingvina su bili u monogamnoj vezi još otkad je Sven zaprosio Medžika ponudivši mu kamen u obliku srca.

"Od tada su bili nerazdvojni, stalno su se gegali okolo i išli zajedno na plivanje. Pored toga, očajnički su želeli da odgaje malpg pingvina", pisao je "Vajs Australija".

Osoblje akvarijuma je "zaljubljenim gej pticama" dalo lažno jaje kako bi se vežbali pre nego što su im poverili pravo jaje uzeto od heteroseksualnog para koji je imao dva.

Akvarijum "Si lajf Sidnej" je nakon toga objavio da se paru izleglo mladunče koje su nazvali "Svendžik".

Australijski učitelji su se i ranije udruživalo sa akvarijumom kako bi u nastavni plan, zahvaljujući gej porodici Svena i Medžika, ugradili više LGBT sadržaja.

Kako se dodaje, istopolni odnosi primećeni su među gentu pingvinima u zoološkim vrtovima i akvarijumima u Australiji, Danskoj, Nemačkoj, Irskoj, Velikoj Britaniji i SAD, i oni su neretko korišćeni za podučavanje najmlađih i promociju događaja "Ponosa".

Neki akvarijumi su otišli ​​korak dalje od proglašavanja pingvina lezbejkama i gejevima, 2019. godine "Si lajf London" je saopštio da se rodila bespolna beba gentu pingvina.

To je, kako se hvalio akvarijum, bio prvi pingvin na svetu kome rod nije pripisan, pri čemu su dodali da je "potpuno prirodno da pingvini razviju 'nerodne' identitete".

"Naravno da pingvin nema rodni identitet. To je prokleti pingvin! Ima biološki pol", napisala je tada kolumnistkinja "Tajmsa" Dženis Tarner.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.