Kupus u ljutom sosu

Izvor: Domino Magazin, 16.Okt.2012, 06:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kupus u ljutom sosu

Viljuškom po svetu – Kineska kuhinja Mike Dajmaka

Pola kg slatkog kupusa; kašičica soli; 2 crvene ljute papričice; na vrh noža đumbira; kašika šećera; kašika jabukovog sirćeta; kašika soja sosa; 4 kašike ulja

Kupus narežite na tanke rezance, a papriku na kolutiće. Operite kupus u nekoliko voda i dobro ocedite. Dodajte đumbir, so, papriku, šećer, sirće i soja sos i sve promešajte. Ugrejte ulje, stavite kupus i na jačoj temperaturi pržite >> Pročitaj celu vest na sajtu Domino Magazin << stalno mešajući, dok gotovo sav sok ne ispari.

Može se poslužiti i hladno kao salata.

Sto jedno jelo (+ gurmanski bonus) za sve uzraste, svačiji džep, sva godišnja doba, sve ukuse...

Poručite odmah

150 din (+ PTT)

065/26 25 035

E-mail: malikuvar@sezampro.rs

Kuvanje za gurmane



Piše: Mika Dajmak

Autor je urednik Malog kuvara, dodatka petkom u dnevniku Danas, tvorac nekoliko serijala o kuvanju na raznim televizijama, pisac više bestselera iz oblasti kulinarstva: "Sočni kuvar Dva debela novinara", "Šaputanja iz rerne debelih novinara"...

Specijalni dodatak svakog petka

na osam strana.

Nastavak na Domino Magazin...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Domino Magazin. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Domino Magazin. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.