Izvor: Domino Magazin, 16.Okt.2012, 06:02 (ažurirano 02.Apr.2020.)
Kupus u ljutom sosu
Viljuškom po svetu – Kineska kuhinja Mike Dajmaka
Pola kg slatkog kupusa; kašičica soli; 2 crvene ljute papričice; na vrh noža đumbira; kašika šećera; kašika jabukovog sirćeta; kašika soja sosa; 4 kašike ulja
Kupus narežite na tanke rezance, a papriku na kolutiće. Operite kupus u nekoliko voda i dobro ocedite. Dodajte đumbir, so, papriku, šećer, sirće i soja sos i sve promešajte. Ugrejte ulje, stavite kupus i na jačoj temperaturi pržite >> Pročitaj celu vest na sajtu Domino Magazin << stalno mešajući, dok gotovo sav sok ne ispari.
Može se poslužiti i hladno kao salata.
Sto jedno jelo (+ gurmanski bonus) za sve uzraste, svačiji džep, sva godišnja doba, sve ukuse...
Poručite odmah
150 din (+ PTT)
065/26 25 035
E-mail: malikuvar@sezampro.rs
Kuvanje za gurmane
Piše: Mika Dajmak
Autor je urednik Malog kuvara, dodatka petkom u dnevniku Danas, tvorac nekoliko serijala o kuvanju na raznim televizijama, pisac više bestselera iz oblasti kulinarstva: "Sočni kuvar Dva debela novinara", "Šaputanja iz rerne debelih novinara"...
Specijalni dodatak svakog petka
na osam strana.