Kuglof s bermetom

Izvor: Domino Magazin, 10.Feb.2014, 05:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kuglof s bermetom

Viljuškom po ex-YU: Vojvođanska kuhinja

Crveni bermet – 1 dl; 2,5 dl ulja; 300 gr šećera u kristalu; 2 kesice vanilin šećera; 4 jajeta; 10 gr cimeta; 400 gr brašna; 1 prašak za pecivo; 100 gr kandiranog voća; puter za podmazivanje; 50 gr šećera u prahu

Umutiti brašno, jaja, cimet, šećer, ulje, vanil šećer, prašak za pecivo, kandirano voće pa dodati bermet. Sipati u predhodno podmazan kalup za kuglof i peći na 170 stepeni 40 minuta. Gotov kuglof >> Pročitaj celu vest na sajtu Domino Magazin << izvaditi iz kalupa i posuti prah šećerom.

Naravno, kuglof s bermetom je grehota trošiti bez podrške tog istog bermeta.

Viljuškom po ex-YU:

Vojvođanska kuhinja



Uređuje

Mika Dajmak

Specijalni dodatak svakog petka

na osam strana.

Sto jedno jelo (+ gurmanski bonus) za sve uzraste, svačiji džep, sva godišnja doba, sve ukuse...

Poručite odmah

150 din (+ PTT)

065/26 25 035

E-mail: malikuvar@sezampro.rs

Nastavak na Domino Magazin...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Domino Magazin. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Domino Magazin. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.