Kristijan Bejl misli da je Mojsije bio šizofreničar?

Izvor: B92, 02.Nov.2014, 22:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kristijan Bejl misli da je Mojsije bio šizofreničar?

Glumac Kristijan Bejl je uznemirio hrišćanske pisce, rekavši da je Mojsije "najverovatnije bio šizofreničar i možda najvarvarskija osoba o kojoj je ikad čitao".

Naime, Bejl će glumiti Mojsija u filmu Ridlija Skota "Egzodus: Bogovi i kraljevi", u kome se glavna radnja vrti oko Mojsijeve biblijske priče.

"Mislim da je Mojsije bio vrlo temperamentan, nestalan i traumatizovan, ali vrlo kompleksan lik. Ipak, najveće iznenađenje mi je nepredvidljiva narav starozavetnog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Boga", kazao je Bejl a prenosi Gardijan.

Pre nego što je počeo da radi na ovom filmskom projektu, izučavao je Bibliju, o kojoj do tada nije mnogo znao pa je čitao Toru, Kuran i "Život Mojsija" Džonatana Kirša.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Christian Bale: Mojsije je bio šizofreničar!

Izvor: Tracara.com, 03.Nov.2014, 02:13

Glumac je prilično razbesneo neke hrišćanine. (foto: ETonline) Poznati glumac Christian Bale koji se proslavio ulogom Betmena je prilično uznemirio mnoge hrišćane izjavom da je Mojsije bio šizofreničar! “Mojsije je najverovatnije bio šizofreničar i najbarbarskija osoba o kojoj sam...

Nastavak na Tracara.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.