Krem supa od celera

Izvor: Domino Magazin, 21.Jun.2011, 06:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Krem supa od celera

Kuvanje za početnike Mike Dajmaka

Celer – 500 gr; crni luk – 500 gr; biber; začin od povrća; ulje;  kisela pavlaka – 1 čaša

Oko pola kilograma seckanog luka se isprži na ulju do rumene boje, pa nalije vodom u koju se ubaci isto toliko celera iseckanog na kockice. Začini se onim začinom što se nekada zvao samo "vegeta" a danas ima razne nazive. Dakle, kad celer smekša blenderom se sve pretvori u kašu, još razredi toplom vodom kol'ko treba, pa >> Pročitaj celu vest na sajtu Domino Magazin << pobiberi i kuva na laganoj vatri desetak minuta.

Jede se začinjeno pavlakom.

Kuvanje za početnike



Piše: Mika Dajmak

Autor je urednik Malog kuvara, dodatka petkom u dnevniku Danas, tvorac nekoliko serijala o kuvanju na raznim televizijama, pisac više bestselera iz oblasti kulinarstva: "Sočni kuvar Dva debela novinara", "Šaputanja iz rerne debelih novinara"...

Specijalni dodatak svakog petka

na osam strana.

Nastavak na Domino Magazin...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Domino Magazin. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Domino Magazin. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.