Krem od pomorandže

Izvor: Domino Magazin, 11.Jun.2012, 06:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Krem od pomorandže

Pripremanje slatkog iz kuhinje Mike Dajmaka

Jaja – 6 kom; šećer – 200 gr; pomorandža – 1 kom; želatin – 2 kesice

Jednostavno, a osvežavajuće.

Šest žumanaca se, pre svega, umute sa sedam kašika šećera, pa ovome doda strugana kora i sok od jedne pomorandže. U šolji tople vode rastope se dve kesice želatina, što se polako doda umućenoj masi. Sve se dobro izmeša, od preostalih belanaca umuti šne, promeša s kremom, pa sipa u pokvašene >> Pročitaj celu vest na sajtu Domino Magazin << modle i ostavi na najhladnije mesto u frižideru (ne u zamrzivaču), do služenja.

Sto jedno jelo (+ gurmanski bonus) za sve uzraste, svačiji džep, sva godišnja doba, sve ukuse...

Poručite odmah

150 din (+ PTT)

065/26 25 035

E-mail: malikuvar@sezampro.rs

Kuvanje za gurmane



Piše: Mika Dajmak

Autor je urednik Malog kuvara, dodatka petkom u dnevniku Danas, tvorac nekoliko serijala o kuvanju na raznim televizijama, pisac više bestselera iz oblasti kulinarstva: "Sočni kuvar Dva debela novinara", "Šaputanja iz rerne debelih novinara"...

Specijalni dodatak svakog petka

na osam strana.

Nastavak na Domino Magazin...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Domino Magazin. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Domino Magazin. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.