Kraljevska beba: Ovo još niste znali

Izvor: B92, 01.Jul.2013, 16:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kraljevska beba: Ovo još niste znali

Sa prvim danima jula sve oči uprte su u kraljevski par. Ako sve prođe kako treba, Vilijam i Kejt dobiće prvo dete 13. jula. Evo deset podataka o najpoznatijoj “kraljevskoj bebi” koje možda niste znali.

Obaveštenje o rođenju kraljevske bebe, po starom običaju, biće okačeno na kapiji Bakingemske palate, ali će u ovom slučaju po prvi put biti objavljeno i na društvenim mrežama.

Ako je verovati kladionicama i njihovim predviđanjima, kraljevska beba će se >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zvati Aleksandra.

Kladioničari danima polažu novac na najrazličitija predviđanja, a jedno od njih bavi se i time da li će beba biti riđokosa na strica Harija (kvota je 4:1).

Iako je ranije objavljeno da će Kejt roditi devojčicu, izvesno je da će beba bez obzira na pol biti naslednica trona, jer je u aprilu ove godine i zvanično izmenjeno pravilo o vladavini muških potomaka.

Poslednji slučaj kada je neki britanski vladar bio živ i na tronu tokom rođenja svog unučeta, zabeležen je pre sto dvadeset godina. Tada je kraljica Viktorija prisustvovala rođenju budućeg kralja Edvarda VIII, koji je kasnije odustao od trona.

Princ Vilijam će prisustvovati porođaju.

Budući roditelji saopštili su da će od jeseni živeti u renoviranom delu Kensington palate. Međutim, još uvek se ne zna gde će živeti odmah nakon porođaja.

Pojedini eksperti za ekomoniju tvrde da će od rođenja bebe britanska ekomonija dobiti podsticaj vredan skoro dvesta pedeset miliona funti.

Kompozitor Pol Milor, koji je komponovao muziku za kraljevsko venčanje, tvorac je i uspavanke “Sleep On”, napisane specijalno za buduću kraljicu.

Vilijam će nakon rođenja, na račun porodiljskog odsustva, dobiti dve slobodne sedmice. Još uvek nije poznato koliki će “odmor od kraljevskih obaveza” dobiti Kejt.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.