Izvor: Nezavisne Novine, 18.Okt.2017, 16:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kožna jakna 'pojačava' muškost

Od Stiva Mekvina, preko Majkla Džeksona, do Džejmsa Dina i Dejvida Bekama, kožna jakna je, na tijelima mnogih slavnih muškaraca, pronalazila svoj put do omiljenog nam komada odjeće.

Počev od rok i bajkerske kulture, pa sve do pop i moderne, kožna jakna je, kada se “podvuče crta”, postala ono što nam daje na muškosti, stavu i pojavnoj snazi. Kožna jakna je u modi nešto kao snažan biceps u fitnesu.

U dvadesetom vijeku skoro svaki muškarac koji je držao >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << do svog izgleda u svom garderoberu je morao da ima kožnu jaknu.

Jedan od najzgodnijih glumaca iz pedesetih godina, Stiv Mekvin izgradio je izgled pasioniranog ljubitelja auto-trka noseći stalno kožnu jaknu, a svi još uvijek pamtimo velikog Majkla Džeksona i njegovu vatreno crvenu jaknu iz legendarnog spota za pjesmu "Triler".

Ono što je za ovaj komad odjeće karakteristično je da i njen najklasičniji model ostavlja utisak i obogaćuje odjevnu kombinaciju.

Iako je Majklu odlično "legla" crvena, iz mode nikada nisu izašle crna i medno-smeđa koje sjajno odgovaraju svim stilovima.

Klasična je svakako najlakša za kombinaciju i savršeno ide uz jeans i bijelu košulju, a kao poseban detalj možete da imate kravatu. Ovakav izgled može da prođe idealno za poslovnu kombinaciju. Ukoliko ipak želite malo ležerniji izgled, klasična jakna može da se iskombinuje odlično s gornjim dijelom trenerke umjesto košulje.

Kožna jakna koja prati liniju tijela i ima podignutu kragnu odlično ide uz klasičnu majicu i uzan model jeansa. Za ovakav model potrudite se da što jednostavniji budu komadi koje nosite ispod ne bi li kožna jakna bila u prvom planu. Vidjećete vrlo brzo, isplivaće vaš "unutrašnji" Džejms Din.

I stil kožne jakne u jednom periodu zahvatio je talas "vojničkog" uticaja pa smo dobili kožnu jaknu koja podsjeća na pilotske jakne. Ovakvi modeli definitivno daju divlji, buntovnički izgled koji sjajno odgovara onima koji preferiraru taman jeans ili da im je cijeli izgled u "koži".

Za one koji žele da "odskoče" od uobičajnog, kožne jakne u boji su savršen predlog, ali vodite računa da sa vašom kombinacijom ne pretjerate. Vrlo lako možete da postanete "napadni". Crvena kožna jakna ide savršeno uz taman jeans i košulju ili rolku, dok crno-bijela kožna jakna savršeno ide uz polo majice i sive pantalone ravnog kroja.

(Menshealth.rs)

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.