Izvor: Nezavisne Novine, 28.Jun.2017, 14:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kosu zaštitite ili sakrijte od sunca

Pored toga što je tokom ljetovanja potrebno zaštititi lice i kožu tijela kako ne bismo dobili opekotine i naša kosa treba pravilnu zaštitu od sunca, mora i soli.

Postoje brojni skupocjeni preparati koji i nisu tako djelotvorni, stoga je najbolje pratiti nekoliko savjeta.

Nakon kupanja u moru kosu morate što prije isprati slatkom vodom, jer je slana voda isušuje.

Ukoliko kosu ne isperete nakon plivanja, te je uz to osušite na suncu, za nekoliko dana >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << na moru ćete imati potpuno ispucale vrhove.

Poslije šamponiranja kosu je potrebno nahraniti kvalitetnom maskom. Za one dame koje imaju dužu kosu, preporučuje se i korištenje ampula koje su namijenjene za oštećenu kosu.

Na plaži što češće nosite maramu, šešir ili kačket na glavi kako biste je dodatno zaštitili.

Pored zaštite kose, važno je zaštititi i tjeme koje može izgorjeti baš kao i drugi dijelovi tijela.

Kada tokom sunčanja mažete kožu zaštitnom kremom ili uljem, uvijek možete premazati tjeme, a i kosu.

Iako će mnoge žene pomisliti kako će im sve ove aktivnosti oduzeti puno vremena, samo nekoliko minuta pažnje koju posvetite kosi svakog dana na moru poštedjeće vas čekanja u frizerskom salonu i vraćanja starog sjaja kosi nakon ljetovanja.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.