Kontroverzni pevač nedeljnu službu gospel hora pretvara u bizarno okupljanje, svi su u šoku FOTO

Izvor: B92, 17.Jun.2023, 13:24

Kontroverzni pevač nedeljnu službu gospel hora pretvara u bizarno okupljanje, svi su u šoku FOTO

Kanje je zamolio članove hora i ostale koji su učestvovali na nedeljnoj službi da nose bele haljine, koje su po svom dizajnu podsećale na odeću koju su nosili glavni junaci u seriji "Sluškinjina priča”.

Pre četiri godine, kontroverzni muzičar Kanje Vest počeo je nedeljom da održava skupove koji su u početku ličili na koncert, a kasnije su se pretvorili u nedeljnu službu. Počelo je tako što je Kanje okupio gospel grupu koja od januara 2019. nastupa svake nedelje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i na Božić 2019. izašao je debi album ove gospel grupe pod nazivom "Jesus Is Born“, a tri meseca ranije Vest je objavio svoj album "Jesus is King“ .

Ova okupljanja nedeljom postala su redovna i mnogi su se pitali da li Kanje Vest osniva svoju religiju, kult ili nešto treće, a mnoge je zanimalo kako su zaista izgledale te nedeljne službe na kojima su redovno bili i članovi porodice Kardašijan-Džener, jer u to vreme Kanje je još uvek bio oženjen Kim Kardašijan. Sa horom, Kanje je putovao Amerikom i služio u Kaliforniji, Ohaju, Čikagu, Majamiju, Vajomingu, Vašingtonu... Na nedeljnu službu koju je Kanje organizovao ulazilo se sa ulaznicama koje su bile besplatne, ali bi nestale za sat vremena i izazvao je pravu pomamu na ovim skupovima, koji su u početku imali samo muzički koncept, a vremenom se i to menjalo.

Osim što je odličan muzičar, Vest je poznat i po svom dizajnerskom radu, a poslednjih godinu dana primećeno je da članovi gospel hora koji mu nedeljom pevaju na službi imaju sve čudnije i bizarnije odeće, a pik bizarnosti zabeležena je ove nedelje. Naime, Kanje je zamolio članove hora i ostale koji su učestvovali u nedeljnoj službi da nose bele haljine, koje su po svom dizajnu podsećale na odeću koju su nosili glavni protagonisti u seriji "Sluškinjina priča”.

Na fotografijama koje su objavljene pažnju je privukla i hrana koja se servirala na metalnim nosilima koja su podsećala na obdukcijske stolove, a gosti su hranu jeli rukama jer na objavljenim fotografijama nigde nije bilo tanjira i pribora za jelo.

Nedavno su mediji u Americi objavili da je Kanje tražio od svojih članova gospel hora da nose samo odeću koju im je odredio u kodeksu oblačenja.

"Svi članovi hora nose uniformu. Obično odevni predmet koji je kombinacija majice i horskog ogrtača, plus "yeezy" patike i pantalone. Odeću i obuću dobijaju besplatno nekoliko dana pre ili na dan službe. Odeća je najčešće bela, ali su Kanjeove crne, bež ili grafitne nijanse - naglasio je pevač svojim članovima gospel hora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.