Kontaktna sočiva za slonove

Izvor: B92, 26.Jan.2012, 18:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kontaktna sočiva za slonove

Kao i ljudi, i slonovi imaju probleme s vidom. I mada je malo verovatno da ćemo ikada videti slona sa naočarima, od nedavno je moguće videti jednu ovakvu životinju sa kontaktnim sočivom.

Kako prenose holandski mediji, reč je o 44-godišnjoj azijskoj slonici Tidi Vin koja živi u zoološkom vrtu u Amsterdamu. Slonica je povredila rožnjaču levog oka, verovatno udarcem, pa su veterinari odlučili da joj pomogne postavljanjem kontaktnog sočiva.

Tida Vin je prvi slon na svetu koji nosi ovu vrstu očnog pomagala, saopštila je juče uprava zoo vrta, navodeći da je operacija postavljanja sočiva u oko slonice trajala jedan sat.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.