Konobarici ostavio 50.000$ i automobil jer je bila ljubazna

Izvor: B92, 13.Dec.2016, 14:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Konobarici ostavio 50.000$ i automobil jer je bila ljubazna

Voltera Baka Svordsa ljudi su uglavnom zaobilazili jer je stalno prigovarao, znao je često da bude grub i uvredljiv. Bio je vrlo zahtevan gost, a ona je jedina imala dovoljno strpljenja za njega.

Taj 89-godišnji ratni veteran bio je redovan gost u restoranu “Lubi's” u Braunsvilu u Teksasu. Ona ga je posluživala više od sedam godina, uvek s osmehom na licu.

Konobarica Melina Salazar iz SAD nikada neće zaboraviti dan kada je saznala da joj je “staro gunđalo” >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ostavio 50.000 dolara i svoj automobil – bjuik 2000.

Melina je videla da se iza te maske zapravo krije čovek koji je usamljen. Iako je i prema njoj znao da bude vrlo neprijatan, ona osmeh s lica nije skidala. Uvek je s njim bila ljubazna.

Jednog dana Melina je primetila da starac više ne dolazi u restoran, a brzo nakon toga je videla njegovu čitulju u lokalnim novinama. Uhvatila ju je neka tuga iako je znao da ponekad bude veoma naporan.

Nakon nekoliko meseci posetio ju je njegov advokat i rekao kako joj je Volter ostavio 50.000 dolara i automobil jer je uvek bila tako dobra i ljubazna prema njemu.

Bilo je to 2007. godine, nekoliko dana pre Božića. Melina i danas rado prepričava koliko ju je to sve šokiralo i rasplakalo. Često ga se seti, a posebno pred božićne praznike.

“Uvek imajte osmeh na licu, za svakoga, čak i za one koji se vama ne osmehuju. Nikad ne znate koliko vaš pozitivan stav može da utiče na nečiji život, koliko to nekome može da znači. Ne možete znati šta se događa u životu nekog čoveka u tom trenutku i vaš osmeh može biti jedina lepa i dobra stvar koju će doživeti”, rekla je lokalnim novinama.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.