Kompanija izazvala gnev klijenata: Negro je moje prezime i neću da ga menjam

Izvor: B92, 25.Dec.2019, 09:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kompanija izazvala gnev klijenata: "Negro je moje prezime i neću da ga menjam"

Čudnih imena i prezimena ima i kod nas i u svetu. Koliko puta vam se samo desilo da nekog pitate da li ste dobro čuli njegovo ime ili prezime.

Pojedini korisnici aplikacije Lyft (preko koje je moguće naručiti vožnju) dobili su poruke koje im se nimalo nisu svidele. Naime, algoritam ove aplikacije pojedina imena i prezimena korisnika označio je kao uvredljive i zamolio korisnike da ih promene, navodi Gizmodo.

Neka od tih "neprikladnih" imena su "Cummings", "Negro" >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ili "Dick". Ovi korisnici su dobili upozorenja od kompanije da promene svoje ime ili rizikuju da izgube pristup svom nalogu. Nekoliko onih koji su bili pogođeni ovim porukama na Tviteru su javno iskazali svoje nezadovoljstvo.

"Zaista se zovem Nikole Cumming, a ime mi je označeno kao neprikladno od strane Lyft-a. Nisam oduševljena prezimenom, ali nisam ni znala da to krši njihova pravila", napisala je ona.

"Da li je ovo neka šala? Prezivam se Negro. Imam i dokumenta da to i dokažem. Ne želim da menjam svoje ime na nalogu samo zbog vas. Budite bolji", poručila je Abi Negro čelnicima kompanije Lyft.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.