Koliko vremena provodite na društvenim mrežama?

Izvor: B92, 22.Jun.2014, 12:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koliko vremena provodite na društvenim mrežama?

Studenti na Zapadu provode oko šest sati na društvenim mrežama, gledajući snimke sa YouTubea, ili šaljući poruke prijateljima, pokazalo je novo istraživanje.

Otkrića su došla nedugo pošto su se profesori požalili kako moraju da izbacuju studente iz slušaonica, zato što ne obraćaju pažnju.

Istraživanje koje je sprovela firma Unite Student, u čijem su vlasništvu pojedini britanski studentski domovi, otkrila je da 75 odsto njih provodi između 30 minuta >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i dva sata na Facebooku ili Twitteru, a jedan od deset "četuje" s prijateljima na ovim sajtovima barem tri sata dnevno.

Slično je i sa sajtovima poput YouTubea. Čak sedam procenata gleda snimke svakodnevno i to duže od tri sata.

Gotovo deset procenata zatim "četuje" putem besplatnih servisa za poruke s prijateljima.

Dr Mark Grifits, psiholog i stručnjak za društvene medije Notingem Trent univerziteta, kaže da sve više studenata posećuje mreže i tokom predavanja.

"Čim vidim nekoga s mobilnim telefonom u rukama, prestajem da predajem, dok ne vrati telefon u džep. Ako mu se to dva puta ponovi, mora da izađe s mog predavanja", kaže on.

Profesor Alan Smiters, direktor Centra za istraživanje obrazovanja i zapošljavanja Univerziteta u Bekingemu upozorava: "Možete propustiti čitavu suštinu univerzitetskog obrazovanja – da se udubite u akademsku temu i razmenjujete ideje s drugima".

Foto: Sydney Missionary Bible College / Flickr.com

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Koliko-vremena-provodite-na-drustvenim-mrezama

Izvor: medio.rs, 22.Jun.2014

Studenti na Zapadu provode oko šest sati na društvenim mrežama, gledajući snimke sa YouTubea, ili šaljući poruke prijateljima, pokazalo je novo istraživanje.

Nastavak na medio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.