Koliko u Srbiji košta svadba?

Izvor: B92, 17.Feb.2013, 20:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koliko u Srbiji košta svadba?

Prosečni svadbarski cenovnik je dodatni stres, koji mladencima zadaje muke mnogo pre sudbonosnog "da".

Mladenci su krenuli u potragu za savršenim detaljima za venčanje sami ili sa roditeljima i kumovima. Koliko im je vremena zaista potrebno za organizaciju savršene ceremonije sa što manje stresa i na čemu štede?

Buduća mlada koja planira venčanje za 150 gostiju kaže šta su njoj najveći problemi u organizaciji najsrećnijeg dana u životu: "Već su pripreme >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pred kraj, restoran je bio problem jer smo ga mi malo zbrzali."

Pripreme sve češće prepuštaju agencijama za organizaciju venčanja, koje u skladu sa njihovim budžetom planiraju svečani čin.

Za iznajmljivanje venčanica i prateće opreme potrebno je od 20 do 120 hiljada dinara, dok odelo za mladoženju sa neophodnim detaljima košta od 30 do 60 hiljada. Bez obzira na krizu, u Srbiji se na svadbi ne štedi.

"Može da bude kriza kakva god hoćete, zadnji dinar se vadi da se organizuje venčanje ćerke a pogotovo sina. Kriza ne utiče ni u jednom pogledu jer se sredstva uvek nađu" kaže Zorica Jovanović, organizatorka "Veding Vikend".

Osim troškova za opremanje mladenaca jedna od stavki je i matičar. Ako u Beogradu odlučite da se venčate van opštinske sale to će koštati desetak hiljada dinara, dok je u Nišu za dolazak matičara potrebno izvojiti i do 17 hiljada dinara.

"Crkveno venčanje nema tarifu ali se plaća. Na višem nivou" objašnjava Jovanović.

Kada svemu navedenom dodate restoran, muziku, kićenje svatova, pozivnice i fotografije za uspomenu, manje venčanje, koje u Srbiji broji od 50 do 150 zvanica, može koštati i do 800 hiljada dinara.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Za svadbu u Srbiji treba izdvojiti i do 800 hiljada dinara!

Izvor: Svet, 18.Feb.2013, 00:31

Mladenci su krenuli u potragu za savršenim detaljima za venčanje sami ili sa roditeljima i kumovima. Koliko im je vremena zaista potrebno za organizaciju savršene ceremonije sa što manje stresa i na čemu štede? Buduća mlada koja planira venčanje za 150 gostiju kaže šta su njoj najveći problemi...

Nastavak na Svet...

Koliko danas košta svadba u Srbiji?

Izvor: OkRadio.rs, 18.Feb.2013

Prosečni svadbarski cenovnik je dodatni stres, koji mladencima zadaje muke mnogo pre sudbonosnog "da". Mladenci su krenuli u potragu za savršenim detaljima za venčanje sami ili sa roditeljima i kumovima. Koliko im je vremena zaista potrebno za organizaciju savršene ceremonije sa što manje stresa...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.