Izvor: Nezavisne Novine, 26.Jun.2017, 13:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koliko slatkiša je dovoljno ako ste na dijeti?

Mijenjanje navika u ishrani je jedini pravi put ako želite da liniju dovedete u red.

Što više svježih namirnica, smanjen unos šećera i ishrana bogata cijelim zrnom žitarica provjereno će dati rezultate. A šta ako vam padne šećer i imate neodoljivu potrebu da pojedete nešto slatko?

Nutricionista Rejčel Meltzer Varen za "Women's Health" kaže:

"Nerealno je reći nekome da nikada ne smije da pojede desert, ne očekujem to ni od svojih klijenata ni >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << od sebe".

Ono što je međutim važno je da se vodi računa o količini.

"Kada se nečija ishrana maltene temelji na šećeru, osoba zapravo ni ne uživa u tim desertima već ih jede iz navike. Međutim, kada desert priuštimo samo s vremena na vrijeme i u manjim količinama, naučimo da cijenimo taj obrok i u njemu uživamo", objašnjava Varen.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.