Muči vas zatvor? Ovo su tri namirnice koje će vam odmah srediti probavu

Izvor: B92, 12.Feb.2024, 17:59

Muči vas zatvor? Ovo su tri namirnice koje će vam odmah srediti probavu

Mnogima se događa da, zbog nepravilnog načina života i navika, sve više pate od bolesti probavnog sistema.

Obavezan propratni simptom je neredovna stolica. Doktorka Dženin Bauring otkrila je nekoliko saveta koji pomažu kod lakšeg pražnjenja creva.

Smokva

Odlična namirnica koja će vam pomoći u tome je smokva. One sadrže dosta vlakana i pomažu kod zatvora. Smokve takođe pomažu kod normalnog rada creva. Tri do pet smokvi sadrže oko pet grama >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << vlakana.

Voda

Sledeće što je važno za normalan rad creva i redovnu stolicu je dovoljno unošenja vode. Stručnjaci savetuju od šest do osam čaša vode dnevno.

Maslinovo ulje

Preporučila je svima koji imaju probleme sa zatvorom da u kafu uliju nekoliko kapi maslinovog ulja. Kako dodaje, to takođe pomaže kod gubitka kilograma. Inače, kafa je poznata kao prirodni diuretik, a maslinovo ulje dodatno pomaže u ovom procesu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.