Koja je tajna uspešnog braka?

Izvor: S media, 17.Okt.2010, 14:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koja je tajna uspešnog braka?

Kako brak održati uspešnim? Odgovor na to pitanje najbolje znaju oni koji su u srećnom braku već godinama, a neki od njih svoje su savete rado podelili sa svima onima koji još uvek pokušavaju otkriti u čemu je ključ bračne sreće.

Nažalost, u savremenom svetu razvodi su svakodnevica. Ipak, još uvek postoje brakovi koji dobro funkcionišu. Koja je njihova tajna uspeha? Otkrivaju oni koji tu tajnu žive.

Podsetite se bračnih zaveta

'Mi smo >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << naše bračne zavete koje smo izrekli na venčanju pred bogom i pred ljudima shvatili ozbiljno. Naučili smo da se ne svađamo oko malih i često nebitnih stvari. Većina ljudi ne razume što znači obavezivanje i odgovornost prema braku te često biraju najlakše rešenje, a to je beg od braka i problema', istaknuo je bračni par koji je svoje zavete izrekao pre punih 27 godina.

Ključ je u smejanju

'Smeh je najvažnija stvar koja održava naš brak i zajedništvo. Na neki je način lepak koje nas neprestano spaja. Život je puno zabavniji kada ga delite s nekim koga volite i ko voli vas. Takav život treba ispuniti smehom. Mi to redovito činimo i uživamo u našim malim šalama', otkrio je par koji ima tri godine bračnog staža.

Izlazite na ljubavne sastanke

'Nemojte prestati da izlazite na ljubavne sastanke samo zato što ste se venčali. Izlazite redovno na romantične večere sa svećama i poklanjajte cveće. Neka sve bude kao na početku veze pa neće nestati ni onaj osećaj uzbuđenja. Nemojte dopustiti da vam sve bude važnije od braka – karijera, deca i druge svakodnevne stvari. Budite jedno drugom uvek na prvom mestu', savetuje bračni par koji je zajedno u braku šest godina.

Iskrena komunikacija

'Otvorena i iskrena komunikacija vodi do kvalitetnijeg seksualnog života koji je jako važan za održavanje funkcionalnog braka. I istraživanja pokazuju da bračni parovi koji praktikuju iskrenu i otvorenu komunikaciju imaju bolji seksualni život. Dakle, kvalitetna komunikacija u mnogočemu pomaže održavanju srećnog braka', smatra par koji je u braku 11 godina.

U krevet pomireni

'Normalno je da se u braku događaju svađe, ali ne dopustite da to poprimi velike razmere pa da svađu nosite i u krevet na spavanje. Bez obzira na to koliko se tokom dana svađali, raščistite stvari pre odlaska na spavanje. Dajte poljubac za laku noć i lezite u krevet pomireni. Dugotrajna ljutnja je besmislena', tvrdi par koji je u braku devet godina.

Izvor: tportal.hr

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.