Ko je kriv za kupovinu odeće

Izvor: Domino Magazin, 13.Jul.2011, 17:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ko je kriv za kupovinu odeće

Devojke takve navike od malih nogu uče od svojih majki kupoholičarki

Ako ste zavisni od kupovine, a kada vidite natpis "rasprodaja" ne možete da ne uđete u radnju, trebalo bi da znate zašto je to tako.

Novo istraživanje otkriva da su devojčicama majke od malih nogu nametale naviku kupovanja odeće, obuće i modnih dodataka. Tako se odeća za devojčice prodaje za petinu više nego za dečake.

"Društvo puno traži od žena danas, posebno kada je fizički >> Pročitaj celu vest na sajtu Domino Magazin << izgled u pitanju. Rezultat je, između ostalog, sumanuto kupovanje odeće u nadi da će izgledati dobro i ispuniti stroge kriterije društva", kaže psihološkinja Karen J. Pine sa Univerziteta Hertfordshire koja je sprovela istraživanje.

Ona dodaje da devojčice od malena usvajaju potrošačko ponašanje od svojih majki, a tome doprinose i igre poput oblačenja, šminkanja ili manekenstva.

Nastavak na Domino Magazin...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Domino Magazin. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Domino Magazin. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.