Ko je Đanluka Vaki i zašto se baš ovde vakcinisao? FOTO/VIDEO

Izvor: B92, 02.Jun.2021, 16:18

Ko je Đanluka Vaki i zašto se baš ovde vakcinisao? FOTO/VIDEO

Nakon što je doneo odluku da se vakciniše u Beogradu, centar pažnje domaćih medija je bio usmeren na Đanluku Vankija 53-godišnjeg italijanskog milionera.

Đanluka Vaki je italijanski preduzetnik, akcionar je kompanije IMA - "Industria Macchine Automatiche S.p.A"., "Interactive Group", "FIN Vacchi Finanziaria Italian" i vlasnik "First Investments SpA", svih kompanija koje se kotiraju na "Borsa Italiana".

Vaki je rođen 5. avgusta 1967. godine u Bolonji i diplomirao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je ekonomiju na Univerzitetu "Alma Mater Studiorum". Član je upravnog odbora "IMA - Industria Macchine Automatiche S.p.A.", multinacionalne italijanske kompanije sa sedištem u Bolonji, koju su 1961. godine osnovali Andrea Romagnoli i Renato Taino. Porodica Vaki je 1963. godine kupila većinu akcija IMA.

2006. godine Vaki je napravio marku satova "ToyWatch", koju je takođe nosila i Mišel Obama.

Vaki je Calistu Tanzi , umešanom u aferu sa novcem nazvanu "Parmalata", 2007. prodao turističku kompaniju "Last Minute Tour" čiji je bio predsednik. Za taj slučaj kažu da je jedan od najvećih kada se radi o pranju novca, hapšenja su usledila kada su istražitelji u Parmi stavili iznos gotovine preusmeren iz Parmalata na oko 900 miliona evra (607 miliona funti), uključujući 400 miliona evra u imovinu za putovanja i turizam.

Ipak, 2011. godine, kao rezultat procesa koji je doveo do osude Calista Tanzija za slučaj "Parmatour", Vaki je osuđen zbog saučesništva u bankrotu na smetnje, prodavši "Last Minute Tour" kompaniji pod kontrolom Tanzija za 50 milijardi lira, na kaznu od 3 godine i 6 meseci zatvora.

Te godine je sa italijanskom Nezavisnom grupom "Lapo Elkann", u projektu kobrendiranja, predstavio je posebno izdanje od 1007 primeraka satova "ToyWatch" na prodaju u crnoj somotovoj kutiji sa sunčanim naočarima "Italian Independent" iz serije "I-Wear", tzv. "Unikue Edition", a godinu dana kasnije i "Second Unikue Edition"

Međutim, prvostepena osuda po žalbi otkazana je zbog tehničkih nedostataka, a Apelacioni sud u Bolonji naložio je prenos spisa Sudu u Parmi radi ponavljanja postupka.U 2013. godini, sa prometom od 20 miliona evra, uz porast od 30 odsto u odnosu na prethodnu godinu, "ToyWatch" se prodaje "Hirsch grupi".

Umesto kao preduzetnik, Vaki je poznat po tračevima o svojim prijateljstvima i aferama sa televizijskim, fudbalskim i bioskopskim zvezdama, pa su ga onda mediji nazvali italijanskim plajbojem, a njegovo bogatstvo se procenjuje na preko 450 miliona dolara.

U poslednjih nekoliko godina, među vezama su mu Aida Jespika TV lice, modelom Belen Rodriguez, pevačicom Dženifer Lopez, manekenkom Ninom Seničar, voditeljkom Melisom Sata i Đorđom Gabrijel modelom i preduzetnicom sa kojom je imao veoma dugu vezu.

Na pitanje zašto baš ovde, odgovorio je da je odlučio da se vakciniše u Srbiji samo zato što je najbliža i da se ovde oseća kao kod kuće. Vakcinisao se Fajzer vakcinom, ali smatra da su sve vakcine podjednako dobre.

Italijan Đanluka Vaki na Beogradskom sajmu: "Hteli smo što pre da se vakcinišemo"

"Ja se odavno osećam kao da sam kod kuće jer sam pre dve godine bio u Srbiji kao DJ, ne mogu da dočekam da se opet ovde vratim i proslavim lepotu i srdačnost ovog grada, danas se vraćam u Bolonju jer imam važne poslovne sastanke, ali mi se ovde jako dopada", rekao je Đanluka danas u izjavi za medije.

Obično se fotografiše sa odećom i pidžamama u svojoj kući u blizini

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.