Ko je Al Dino, čiji sin je pretučen? Doživeo nasilje od supruge: Deca su vrištala dok me je tukla

Izvor: B92, 21.Apr.2023, 12:14

Ko je Al Dino, čiji sin je pretučen? Doživeo nasilje od supruge: "Deca su vrištala dok me je tukla"

Bosanskohercegovački kantautor Al Dino, čije pravo ime je Aldin Kurić, ponovo je dospeo u žižu javnosti nakon što su njegovog sina, zajedno sa još trojicom mladih atletičara, napali u Baru.

Gostujući u emisiji "Novi dan" poznati muzičar otkrio je kako je sinu objasnio šta je bila namera napada u crnogorskom gradu.

"Mom sinu će biti potrebno vremena da shvati da je oproštaj jedini način. Nisam vernik praktikant, ja sam vernik svih vera. Od svake vere sam >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << uzeo ono što mi se sviđa. Moramo se dobro zapitati kud gonimo. Smiren um donosi rešenje. Krv se krvlju ne pere. Kako se pere fleka od krvi? Pa pere se hladnom i čistom vodom. Pogledajte tu simboliku. Za sve naše gluposti ići će deca u rovove, a majke u crnine. Ja to govorim ljudima. Vreme je da stanemo”, naveo je on u gorepomenutoj emisiji.

Inače, Al Dino je karijeru počeo 1998. godine, a za sada je snimio pet studijskih albuma, a naročito je poznat po baladama.

Iako nikada nije važio za "čoveka od skandala", pre nekoliko godina njegova porodična situacija bila je na glavnim stranama svih regionalnih medija. Naime, kantautor je tada doživeo nasilje od, sada već bivše supruge, Arduane Pribinje-Kurić.

"Te večeri sam svim normalno doveo sinove Arduani. Naš inače loš odnos je dodatno eskalirao zato što Harun nije želeo da ide kod majke. Nakon toga usledio je oštar verbalni sukob između nas dvoje, koji je ubrzo prerastao i u fizički obračun. Arduana me je čupala za kosu i udarala, doslovno mogu da upotrebim opis koji sam pročitao u nekom tekstu o nama: "Ubila me je kao vola u kupusu", ispričao je Al Dino, dodavši da mu je najteže bilo to što su celu scenu posmatrali njegovi sinovi, koji su vrištali od plača.

"Nisam vaspitan da ikada i pomislim na to da fizički nasrnem na ženu, pa se zbog toga ni u jednom trenutku nisam branio. Ali, preklinjao sam Arduanu da stane, da se zaustavi i pokuša da se urazumi, ne zbog mene, već radi naše dece. Razdire me bol što su naši sinovi prisustvovali ovom, za njih svakako traumatičnom događaju. Plašim se kako će se sve odraziti na njihov psihički razvoj. Nisam želeo da se branim kada je moja supruga nasrnula na mene, samo zbog načina na koji sam vaspitan i zbog naše dece“, ispričao je tada za Blic.

2011. godine Al Dino je nakon dobijenih batina Arduanu prijavio Centru za socijalni rad.

"Htela je da mi napravi zamku. Ipak, nije uspela u svojoj nameri. Želela je da je udarim i da to iskoristi da više ne mogu da viđam decu. Nije znala šta radi. Ni sekunde nije mislila na decu i traumu koju su doživela. Zbog toga sam odlučio da ih odvedem kod psihologa", rekao je tada Al Dino.

Al Dino i Arduana su već dugi niz godina razvedeni, a od tada muzičar uredno plaća alimentaciju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

PRETUČEN SIN PEVAČA! Al Dino trpeo nasilje od žene, a sada progovorio o napadu na njegovog sina: "Krv se krvlju ne pere"

Izvor: Blic, 21.Apr.2023

Bosanskohercegovački pevač Aldin Kurić, poznatiji kao Al Dino, nekoliko dana je u žiži otkako je u medijima odjeknula vest da se njegov sin Harun našao među napadnutim sportistima u Crnoj Gori.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.