Klarkson: BBC mi je dao poslednje upozorenje

Izvor: B92, 03.Maj.2014, 23:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Klarkson: BBC mi je dao poslednje upozorenje

Džeremi Klarkson, jedan od voditelja popularne emisije o automobilizmu “Top Gear” rekao je da mu je uprava BBC-ja dala poslednje upozorenje pred otkaz zbog rasističkih primedbi koje je izrekao tokom snimanja jedne od emisija

.


Klarksona (54) su prošle nedelje urednici pozvali na razgovor nakon što je list “Mirror” objavio da je pre dve godine tokom snimanja emisije recitovao brojalicu (Eeny, Meeny, Miny, Moe) i rekao "nigger" (crnčuga).

“Mirror” >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nije objavio odakle mu deo snimka, koji inače nije bio izabran za prikazivanje, a taj naslov je izazvao pozive da se Klarkson otpusti sa BBC-ja, koji je javni servis.

Klarkson se u četvrtak na Tviteru izvinio i rekao da je pri snimanju mumljao a u konačnoj verziji priloga izgovorio "teacher" (učitelj/učiteljica) a ne "nigger".

"U BBC-ju su mi rekli da ću biti otpušten izgovorim li još jedan jedini put, bilo gde i bilo kad neku nepristojnu primedbu...Smešno, uvek sam mislio da će me otpustiti zbog nečega što sam rekao a ne zbog nečega što nisam rekao", napisao je Klarkson tvrdeći da ipak nije izgovorio reč koja mu se stavlja na teret.

“Top Gear” je po Ginisovoj knjizi svetskih rekorda 2013. bila najgledanija dokumentarna emisija na svetu.

Klarksonove "neuglađene" primedbe do sada su izazvale kritike široke publike, od državnika, diplomatskih predstavnika, ekoloških grupa, radnika javnih službi do proizvođača automobila.

BBC je izdao saopštenje u kom se kaže da je uprava razgovarala s Klarksonom i da mu je jasno dala do znanja kakve standarde od njega očekuje.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Klarkson: BBC mi je dao poslednje upozorenje

Izvor: B92, 03.Maj.2014

Džeremi Klarkson, jedan od voditelja popularne emisije o automobilizmu “Top Gear” rekao je da mu je uprava BBC-ja dala poslednje upozorenje pred otkaz zbog rasističkih primedbi koje je izrekao tokom snimanja jedne od emisija....Klarksona (54) su prošle nedelje urednici pozvali na razgovor nakon...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.