Kira Najtli kaže da ne postoji osoba koja nije zlostavljana

Izvor: B92, 09.Jun.2021, 08:01

Kira Najtli kaže da ne postoji osoba koja nije zlostavljana

Britanska glumica Kira Najtli, u intervjuu za "Harper's Bazaar UK", govorila je o sveprisutnom seksualnom uznemiravanju žena i mizoginiji, koju je i sama iskusila.

Zvezda "Pirata sa Kariba" priznala je da su "svi" koje ona poznaje zlostavljani na neki način.

"Bez obzira da li se radi o nabacivanju, pipkanju, ili o tome da je neki muškarac rekao da će vam prerezati grlo, ili da će vas udariti u lice, ili šta god već, bukvalno ne znam nikoga ko nije prošao kroz >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << to", rekla je Najtli.

Glumica je govorila i o mizoginiji koju je lično iskusila.

Kira Najtli objasnila zašto ne glumi u modernim filmovima

"Bilo je to kada su žene počele da preduzimaju sve mere predostrožnosti kada se vraćaju kući, i pomislila sam da radim svaku od tih stvari da bih bila bezbedna. To je depresivno", kaže Najtli.

Kira Najtli napala Kejt Midlton: "Samo ti skrivaj naš bol"

Glumica je i ranije priznala da je u više navrata navrata bila žrtva seksualnog nasilja, i to u pabovima gde su se nepoznati muškarci pripijali uz nju i pokušavali da joj zavuku ruku pod suknju.

Pritisak je bio prejak, zamalo da se odrekne glume FOTO/VIDEO

"Sva četiri puta to se dogodilo u pabovima. Dakle, ne na snimanju. Četiri puta sam bila baš napadnuta, i to nasilno. I znam da u tome nisam usamljena, mnoge devojke su se sa tim suočavale, ne samo glumice. Profesorke, advokatice, ma, veliki broj njih je iskusio to da im se neko priljubi uz grudi ili pokuša da im gurne ruku pod suknju. Nisu to bila silovanja, ali bilo je i te kako neprijatno", rekla je tada Najtli.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.