Kina kopira

Izvor: Domino Magazin, 21.Jun.2011, 06:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kina kopira

Sada će napraviti potpuno identičnu kopiju austrijskog gradića sa jezera Hallstatt

Kinezi kopiraju sve! To im dođe kao nacionalna karakteristika. Kopiraju automobile, tehnologiju, vojne avione a sada i cele gradove. Oni planiraju da maleni planinski Hallstatt iz Austrije potpuno preslikaju u Kini. Ovaj gradić na jezeru je pod UNESCO zaštitom a Kinezi će napraviti kopije zgrada, crkava pa čak i svakog detalja poput vrata ili uličnog osvetljenja.

Ljudi iz originalnog >> Pročitaj celu vest na sajtu Domino Magazin << Hallstatta nisu srećni zbog ove ideje, ali lokalni zvaničnici kažu da to može da bude dobro za turizam. Kinezi su do sada napravili mini-me verzije Barselone i Venecije. Možda jednog dana odluče da iskopiraju i Beograd, kada već vole Batu Valtera Živojinovića toliko.

Nastavak na Domino Magazin...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Domino Magazin. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Domino Magazin. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.