Kejt želi da bude domaćica

Izvor: B92, 04.Maj.2011, 19:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kejt želi da bude domaćica

Nova vojvotkinja od Kembridža neće imati puno radno vreme u obavljanju kraljevskih poslova još naredne dve godine jer želi da se posveti obavezama domaćice.

Uprkos ogromnom interesovanju javnosti za kraljevsku porodicu zbog venčanja koje se održalo 29.4, Kejt odbija da da se u bliskoj budućnosti bavi bilo kakvim javnim angažovanjem bez svog muža.

Postoje svega 2 ili 3 najavljena događaja u narednih nekoliko meseci koje će ona da poseti, tvrde saradnici i ističu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da nova mlada namerava da veći deo vremena provede sa svojim mužem u Engelesiju.

Provereni izvori tvrde da je Kejt izjavila da želi da postupa po ugledu na vojvotkinju od Kornvala (Kamilu Parker Bouls) koja je insistirala da ima samo "sporednu ulogu” kada se 2005. udala za princa Čarlsa. Nova vojvotkinja je rekla svojim prijateljima da želi da uživa u životu što je duže moguće, u seoskoj kućici koji trenutno par iznajmljuje u severnom Velsu.

Ona ima punu podršku svog muža koji ne namerava da je baci u ring sa javnošću i koji je upozorio saradnike da joj obaveze svedu na minimum.

Jedini javni događaji zabeleženi u Kejtinom kalendaru nakon povratka sa medenog meseca jesu nekoliko polo mečeva na kojima će bodriti svog supruga i 90. rođendan Filipa vojvode od Edinburga.

Ona nema nameru da prati trke konja sa kraljicom, niti da se pridruži kraljevskoj porodici na letnjim zabavama koje se svake godine organizuju.

Saradnici ističu da Kejt neće biti besposlena već da će se baviti drugim interesovanjima dok je Vilijam na dužnosti. Oni podećaju da je čeka i dvonedeljna inauguralna poseta Kanadi početkom jula.

Ipak, njena odluka će razočarati sve one koji su se radovali popularnosti kraljevskog para. Ovim takođe ona daje materijal kritičarima koji su je već optuživali za lenjost. Osim porodičnog posla koji je obavljala, Kejt je imala samo još jedan honorarni posao od kako je diplomirala 2005.

Prošle godine je kraljica je imala 444 "obaveze", princ Čarls 585, a Kamila 243. Princ Vilijam je učestvovao u 73 kraljevska dešavanja.

Izvori tvrde da će kraljevski par u doglednoj budućnosti zajedno izvršavati obaveze nakon venčanja. Kejt neće ništa obavljati sama a broj njenih obaveza biće sveden na minimum.

"Princ Vilijam ima puno radno vreme i njegov posao je prioritet. On se tome posvetio u naredne 2 godine, tako da se za to vreme neće puno stvari menjati, osim što će Kejt učestvovati u kraljevskom dijamantskom jubileju sledeće godine", saopšteno je iz kraljevske palate.

"Princ je već posvećen brojnim humaniratnim organizacijama i Kejt će ga, kao njegova supruga, u tome svesrdno podržati. Ona će vremenom početi da se bavi i sopstevim humanitarnim radom, ali se to neće desiti odmah s obzirom da je potrebno da pronađe svoje polje interesovanja.”

Kejt je izjavila da ima podršku kraljice koja je i sama nakon venčanja živela 2 godine na Malti dok je princ Filip tamo služio u mornarici. Njih dvoje to smatraju najsrećnijim periodom u svom zajedničkom životu.

"Kejt želi da uživa u vremenu koje će provesti kao supruga vojnika,” rekao je jedan njen prijatelj. "Retkost je da neko u njenoj poziciji ima šansu da živi normalnim životom i ona želi to maksimalno da iskoristi.”

Pogledajte galeriju sa kraljevskog venčanja.

Više o kraljevskom venčanju na sajtu b92.net

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.