Kejt i Vilijam: Idemo korak po korak

Izvor: B92, 17.Nov.2010, 15:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kejt i Vilijam: Idemo korak po korak

Na prvom pojavljivanju u javnosti kao svežih verenika Kejt je nosila Dajanin verenički prsten i držala pod ruku sina pokojne princeze. Svaka reč koju je izgovorila, svaki gest i mig pratilo je zujanje kamera i sevanje bliceva, uz direktan prenos pred milionskim auditorijumom.

Kejt teško da je mogla da bude na težem iskušenju od prvog formalnog pojavljivanja pred kamerama kao buduća kraljica Engleske. No, sve je prošlo besprekorno. Pre zvanične konferencije za štampu Vilijam >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i Kejt su dali ekskluzivni intervju za ITV Njuz.

Opušteni i često nasmejani, Vilijam i njegova buduća mlada su otkrili da žele da osnuju porodicu, a princ je objasnio zašto mu je trebalo toliko da je zaprosi. Oboje imaju po 28 godina i u vezi su od 2003.

Upoznali su se na Univerzitetu Sent Endrjuz. „Prvih godinu dana smo bili prijatelji, dosta vremena smo provodili zajedno i bilo nam je divno. Ona ima bezobrazan smisao za humor, koji mi je dosta pomogao, jer sam ja duhovit na prilično hladan način”, kaže Vilijam.

Počeli su da se zabavljaju 2003. ali su četiri godine kasnije raskinuli. „Oboje smo bili vrlo mladi, još uvek smo se tražili i nismo bili sigurni da li ćemo sazrevati na isti način. Trebalo nam je malo slobode i prostora, ali na kraju je sve ispalo kako treba”, kaže Vilijam.

Kejt priznaje da tada nije bila oduševljena tom odlukom, ali ju je ona učinila jačom. „Otkrila sam stvari o sebi koje možda nisam ranije shvatala. Kada ste suviše mladi veza može prosto da vas usisa i iz ove perspektive mislim da je to vreme koje sam provela sama sa sobom bilo vrlo dragoceno. Iako tad nisam tako mislila”.

Nakon tromesečne pauze shvatili su da treba da budu zajedno i od tada mediji su o Kejt pisali kao o budućoj kraljici Engleske. Istina, često su se pitali zašto Vilijam odugovlači sa prosidbom. "Hteo sam da joj dam šansu da vidi šta je čeka 'sa ove strane' i da se povuče na vreme, ako misli da je takav život previše za nju", objašnjava mladi Britanac.

Međutim, Kejt nije ustuknula i Vilijam ju je konačno zaprosio pre tri nedelje na odmoru u Keniji. „Dugo smo pričali o braku, tako da nije bilo veliko iznenađenje”, kaže on. Kejt, međutim, otkriva da je bila šokirana. „Stvarno nisam očekivala. Bilo je vrlo romantično”.

Verenički prsten je pripadao princezi Dajani - od 18-karatnog belog zlata sa velikim ovalnim safirom i 14 manjih dijamanata. „Moja majka ga je dobila za veridbu i mislio sam da je lepo da ga dam Kejt. Mama neće biti tu da podeli sa nama svo veselje i radost, tako da je ovo bio moj način da osećam njeno prisustvo sve vreme.”

U ovakvoj situaciji nemoguće je bilo izbeći poređenja sa Dajanom, koja je ostavila dubok trag u srcima svojih podanika. "Volela bih da sam je upoznala, jer je ona za sve bila veoma inspirativna žena", kazala je Kejt.

Vilijam je, međutim, istakao da njegova verenica neće biti ni pod kakvim pritiskom da nadmaši Dajaninu harizmu. "Mi ćemo kovati našu budućnost, niko neće da pokušava da zameni moju majku. Ona je uradila fantastične stvari, ali Kejt i ja imamo svoju sudbinu i siguran sam da će Kejt odlično 'igrati svoju ulogu'".

Novinari su, naravno, pitali i da li je u planu proširenje familije. "Ići ćemo korak po korak. Prvo treba da organizujemo venčanje pa ćemo onda razmišljati o deci. Svakako da želimo porodicu i intenzivno ćemo raditi na tome."

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.