Kazna za one koji rezervišu mesto na plaži peškirom ili suncobranom

Izvor: Radio 021, 11.Avg.2015, 17:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kazna za one koji rezervišu mesto na plaži peškirom ili suncobranom

Španska opština Toroks, u blizini Malage počela je da kažnjava turiste koji sebi čuvaju mesto uz more ostavljajući peškire ili suncobrane na plaži.

Ovo mesto ima posebnu policijsku jedinicu koja obilazi plaže i pleni ostavljene predmete. Vlasnici mogu dobiti svoju imovinu tek nakon što plate kaznu od 30 evra.

Gradonačelnik Oskar Medina nije želeo da kaže iz koje zemlje dolazi najviše prekršilaca. "Bilo je dosta nezadovoljstva i frustracije i među meštanima >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << i među gostima. Ljudi dođu u sedam ujutro, ostave svoj peškir ceo dan, a dolaze i odlaze kad požele. To nije u redu. Ne možete rezervisati mesto na plaži, to je javni prostor", rekao je Medina.

Jedan nemački list nedavno je fotografijom dokumentovao kako je cela plaža bila puna peškira u 8:50 sati ujutro ali jedva da je bilo ljudi. Nemci su za to okrivili Britance koji navodno ustaju u šest ujutro kako bi rezervisali savršeno mesto uz more.

U Toroksu kažu da inicijativa daje rezultate i da je od uvođenja policijske patrole stanje na plaži mnogo bolje. S obzirom na to da je vrednost zaplenjenih peškira, suncobrana, pa čak i plastičnih stolova, često manja od 30 evra, tek svaki drugi vlasnik dođe po svoje stvari.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.