Kanadski političari prošetali u roze štiklama VIDEO

Izvor: B92, 22.Apr.2023, 17:11

Kanadski političari prošetali u roze štiklama VIDEO

Poslanici kanadskog parlamenta obuli su roze štikle u okviru manifestacije "Nada u visokim potpeticama" koju sponzoriše sklonište za žene u Ontariju, kako bi podigli svest o nasilju nad ženama, pišu strani mediji.

"Nasilje nad ženama još uvek preovladava u našem društvu", napisao je kanadski ministar saobraćaja Omar Algabra u četvrtak na Tviteru, zajedno sa video snimkom događaja.

"Nada u štiklama je događaj koji širi svest o nasilju nad ženama, istovremeno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ohrabrujući muškarce i dečake da budu deo rešenja. Nosili smo njihove prepoznatljive ružičaste štikle kao podršku ovome" istakao je on.

Poslanica liberalne stranke Karina Guld takođe se oglasila povodom tog događaja:

"Obrazovanje muškaraca i dečaka je deo rešenja i naša je odgovornost da okončamo rodno zasnovano nasilje", napisala je Guld, piše fox news.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

VIDEO: Kanadski političari u parlamentu prošetali u roze štiklama - to je pojedine naljutilo

Izvor: Radio 021, 23.Apr.2023, 07:05

Internetom se širi snimak kanadskih političara koji su se na sednici parlamenta pojavili u roze štiklama.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.