Kakvi muškarci plaćaju za seks?

Izvor: B92, 26.Mar.2013, 21:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kakvi muškarci plaćaju za seks?

Oženjen, belac, zarađuje više od sto dvadeset hiljada dolara godišnje i na prostituciju gleda kao na jedan od svojih hobija.

Ovako bi izgledao prosečan korisnik seksualnih usluga koji se ne libi da plati za seks, pokazuje novo istraživanje čiji su rezultati objavljeni 22. marta u časopisu “Journal of Offender Therapy and Comparative Criminology”.

Rezultati studije koju je sproveo američki Istraživački centar za nacionalno mišljenje pokazuju da je u trenutku >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ispitivanja svega četrnaest posto muškaraca platilo za seks u jednom trenutku svog života. Ispitivanje je sprovedeno 2010. godine i tek svaki stoti ispitanik priznao je da je te godine koristio usluge seksualnih radnica, što i dalje nije zanemarljiva brojka.

Označeni kao “hobisti”, oni koji na plaćanje seksualnih usluga gledaju kao na hobi, ovi muškarci radije kruže internetom tražeći zadovoljenje svojih potreba, nego što stupaju u kontakte sa prostitutkama preko makroa ili u javnim kućama. Uglavnom smatraju da prostituciju treba legalizovati i veoma su liberalni kada je seks u pitanju.

Takođe tvrde da žene koje nude seksualne usluge uživaju u svom poslu i bez problema bi se venčali sa prostitukom.

Kada je 1948. godine objavljena, u to vreme skandalozna, studija koja je pokazala da je 69 posto Amerikanaca bar jednom platilo za seks, svi su bili šokirani. Čini se da se situacija od tada značajno promenila, što pokazuje ne samo pomenuta već i ranije slične studije.

Tako je istraživanje centra “Prostitution, Research & Education” iz 2011. godine poredilo sto jednu osobu koja plaća za seks i sto osoba koje to nikada nisu učinile. Rezultati su pokazali da ispitanici iz prve grupe često imaju kriminalnu prošlost, najčešće uključujući i silovanje.

Foto: FreeDigitalPhotos.net

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Kakvi muškarci plaćaju za seks?

Izvor: Radio 021, 27.Mar.2013, 12:19

Oženjen, belac, zarađuje više od sto dvadeset hiljada dolara godišnje i na prostituciju gleda kao na jedan od svojih hobija.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.