Kako zaspati

Izvor: Domino Magazin, 06.Jul.2009, 09:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kako zaspati

Čaša mleka i banana za dobar san

Za dobar san je značajno šta večerate, tvrdi bečki profesor Hademar BankhoferIako. On ističe da je važno da u namirnicama koje se unose bude dovoljno kalcijuma i triptofana, jer oba sastojka u kombinaciji deluju idealno kao sredstvo za smirenje koje podstiče miran i opušten san.

Kalcijum utiče na nerve u mozgu, a ukoliko postoji nedostatak kalcijuma onda je osoba nervozna i plašljiva i u najgorem slučaju boluje od psihoze >> Pročitaj celu vest na sajtu Domino Magazin << koja vodi ka nesanici. Triptofan je životno važna amino kiselina koju organizam ne može sam da proizvede, jer se dobija iz mleka i biljaka i čak i u malim dozama može da pomogne da čovek zaspi.

Namirnice koje podstiču brz san su čaša toplog mleka pomešana sa polovinom banane, spanać, špagete sa sosom od bosiljka, plavi patlidžan ili brokoli, hleb namazan puterom od kikirikija.

Nastavak na Domino Magazin...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Domino Magazin. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Domino Magazin. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.