Kako vas zapravo vide mačke?

Izvor: Domino Magazin, 09.Jan.2014, 10:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kako vas zapravo vide mačke?

Ovo niste očekivali

Da li ste se nekada pitali kako vas vaša mačka zapravo vidi? Kao čoveka? Drugu mačku? Zaštitnika ili prijatelja?

E pa naučnici misle da imaju odgovor.

Poznati engleski biolog Džon Bredšo je posmatrao i proučavao ponašanje domaćih mačaka 30 godina i otkrio neke zanimljive stvari.

Imajući u vidu podatak da se 85 posto mačaka pari sa divljim mačorima, iako su domaće, jasno je da su one ostale prilično divlje. Njihovi >> Pročitaj celu vest na sajtu Domino Magazin << odnosi sa vlasnicima više počivaju na instinktu nego na naučenom ponašanju i pripitomljavanju.

Zapravo mačke nas posmatraju kao da smo druge mačke. Ona će tako svoju ljubav pokazati maženjem o vašu nogu ili će vas mesiti šapicama. Takođe, kada mačka ostavlja svoj ulov, mrtve miševe i pacove ispred ili oko kuće, ona na taj način hrani svoje vlasnike i pokazuje naklonost.

Dakle one misle da ste prilično ravnopravni. Dobro, vi ne umete da ulovite miša za razliku od nje...

Nastavak na Domino Magazin...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Domino Magazin. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Domino Magazin. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.