Kako sve možete iskoristiti sremuš – jednu od najzdravijih namirnica

Izvor: OkRadio.rs, 13.Mar.2025, 10:44

Kako sve možete iskoristiti sremuš – jednu od najzdravijih namirnica

Dolaskom proleća počinje sezona sremuša – samonikle biljke koja uglavnom raste u močvarnim šumama, a koja je poznata i kao divlji ili medveđi luk. Osim što je jako zdrava, ova namirnica ima i karakterističan aromatičan ukus, pa je kao takva odlična za pripremu raznih zanimljivih jela.   Sremuš je odličan za pesto, salate, supe, namaze…   Možete ga koristiti za pripremu salata, supa, sosova, pesta ili kao začin za sir i namaze.   Najbolje je jesti ga svežeg i ne preporučuje se sušenje, jer na taj način gubi lekovita svojstva.   Možete ga zamrznuti, ali je najbolje da ga stavite u ulje ako ga duže držite. Posle mesec...

Nastavak na OkRadio.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta OkRadio.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta OkRadio.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.